søndag den 6. januar 2008

Hold ud - du som har set en stjerne!

I dag er det søndag den 6. januar Hellig 3 Konger

I følge traditionen kom de 3 vise mænd fra Babylon, det nuværende Bagdad. Efter lang tids rejse finder de Messias-barnet i Bethlehem.
Vi der lever i en storby har svært ved at finde stjernerne. Der må et strømsvigt til, for at vi kan se lyset fra himlen. Synd er det indre opgør med Gud. Det sker, når vi dyrker skabningen i stedet for skaberen.
Det handler ikke om at finde, men at blive fundet!

Søndag er hviledag. Bagerne er på vej til at holde fri om søndagen. Præsterne vil også have frisøndage. Så bibliotekerne kunne også holde lukket om søndagen. Det har de nu også, i vores område.

Forleden dag blev jeg lettere chokeret, da jeg tændte for min DAB-radio på DR P2 Plus, der bringer mange spændende programmer af kulturel art. Nogle er ganske vist genudsendelser af tidligere udsendelser på P1 og P2, men der er også oplæsninger af hele romaner i et stræk. Eller rettere var. For uden varsel har DR erstattet kanalen med en musikkanal (DR Coco), som sender computerafviklet hitmusik fra 90'erne til i dag. Musikken fejler sikkert ikke noget, men jeg har ikke fået den vare, jeg har købt og betalt. Den specielle børnekanal for de 7-12-årige DR Barracuda er også lukket kort før jul og er nu erstattet af en fantasiløs popkanal med grandprix-musik DR MGP. Og det er nærmest en kulturpolitisk skandale at snyde børnene.

I formiddags tændte jeg i rastløshed min lille lommeradio (med kortbølge og hele pivetøjet). Den har kun kostet 49 kr., så den er virkelig et fund til prisen. Jeg søgte på FM-skalaen og stoppede ved 89,0 MHz, som er Fyns-senderen for P1. Her startede lidt før kl. 10 en gudstjeneste fra Apostelkirken på Vesterbro i København. Det var ikke planlagt fra min side, men jeg var fastholdt den næste times tid. Kirken ligger i en baggård på Saxogade (en berømt gade i børne-tv-historien!). Det er en kirke, der søges meget af bydelens indvandrere, og i øvrigt også har fængselsindsatte blandt menigheden. (Jeg mindes en cd, der for få år tilbage blev udgivet med fangekoret ved Vridsløselille Statsfængsel). Nogle løsrevne (men markante) citater fra prædikenen er noteret i starten af denne dags indlæg. Lad de små børn komme til mig ... Så blev Agnes døbt i Apostelkirken, med glade barnestemmer i baggrunden. Og der blev opfordret til at yde et bidrag til den kristne menighed i Bagdad (i det krigsramte Irak). Konto nr. 21 23 89 70 98 14 63; det er første gang jeg har hørt et sådant nummer i radioen.

Stil nu ind på de danske stationer ... . Kl. 11 forsatte DR P1 med et virkeligt godt program. Det var en udsendelse i serien Radioklassikeren. Og indholdet var en redigeret udgave af "Vært for en aften", som i 1960'erne og 1970'erne holdt folk tryllebundet til radioen - i stedet for fjernsynet. I begyndelsen var det kendte folk, der var radioværter, men efterhånden fik også mindre kendte folk chancen for at redigere en radioudsendelse. (Der var også en bibliotekar imellem, jeg husker da frederiksbergske Morten Bagger). Det var før lokalradioerne gjorde radiomediet rigtig demokratisk. Udsendelsen fra 1978 var tilrettelagt af 3 ekspeditricer fra Daells Varehus (også kaldet Dalle Valle). I studiet havde de inviteret gæster. Den første gæst var journalisten og politikeren Lis Møller (udenrigsministerens mor). Hun blev bl.a. spurgt, om hendes mange sociale udsendelser om bl.a. enlige mødre og psykisk syge havde givet resultat. Ja svarede hun: "Nu er det acceptabelt, at familier beholder et åndsvagt barn hjemme". Ak ja, ordet åndsvag har i dag skiftet valør, så udtalelsen var ufrivilligt morsom. Den ligefremme måde de 3 damer fra stormagasinet udspurgte på, gav hele udsendelsen et meget nærværende og muntert præg. Og benovelsen over som 20-årig at have fået lov til at interviewe rejsekongen formand Simon Spies var et fint tidsbillede. Der var en fin samtale med 2 fædre om skilsmisse (den ene var forfatteren Knud Holst). Og en mystisk fortælling om nogle forsvundne trusser - og afslutningsvis en fin fin oplæsning af skuespiller Ulf Pilgaard af et værk af den kendte (og af folkebiblioteker ukendte) forfatter Barbara Cartland (der elsker lyserødt! - det var en til Trine).
Denne udsendelse kan jeg stærkt anbefale at downloade fra DR's hjemmeside - og flere af radioklassikerne er gode forslag til aflytning på Creative Zen V Plus MP3-afspilleren. (Se muligheden for podcast).

I morgen skal jeg i gang med at organisere mine bogmærker i del.icio.us og i FURL. Jeg er dog tyvstartet, da jeg har i fredags har skrevet en vejledning til del.icio.us.

I følge fortællingen Peters Jul (af Krohn) bliver juletræet smidt ud på Hellig 3 Kongers Dag. Her et billede af en kat i et juletræ:
kat og juletræspynt

Foto: Tv-billede fra Kanal 5

Ingen kommentarer: